Lokalne vesti

Požarevljani ponovo demonstrirali

Četvrti protest #1od5miliona u Požarevcu u jednom trenutku je okupio više od 800 demonstranata koji su večeras šetali više od sat vremena. Prvi put demonstranti su imali ozvučenje, kao i dobošara koji je davao ritam šetnji.

Demonstracijama građana koji svakog petka izlaze na ulice kako bi iskazali nezadovoljstvo stanjem u državi svake nedelje priključuje se sve veći broj ljudi.

Večeras je promenjena maršruta protestne šetnje, pa su demonstranti prvi put prošli ulicom Čede Vasovića do Triangla, gde su nastavili Šumadijskom ulicom, skrenuli u Sime Simića, prošli pored osnovne škole i Gimnazije i Kosovskom ulicom se vratili do centra grada.

Večeras je govor okupljenima održao Požarevljanin Nikola Kraka Janković, po struci politikolog.

On je ocenio da protesti u Srbiji predstavljaju buđenje političke svesti gradjanske Srbije.

„Krajnje je vreme, akao ne i poslednji trenutak da političarima i sistemu kažemo dosta. Krajnje je vreme da kažemo ne svim strančarenjima, svim ucenama i pretnjama koje svi trpimo svakodnevno, a sve u ime demokratije“, rekao je on.

Janković je rekao da nakon 19 godina izlazi na proteste jer se odnos vlasti prema građanima nije promenio.

„Ne mora čovek da bude diplomirani politikolog da bi video da sadašnja garnitura vlada tehnikama zastrašivanja političkih protivnika, blokade medija i ucenjivanjem sopstvenih glasača raznoraznim ugovorima i mahanjem otkazima. Kako je moguće da su državni organi, koji god da su zato zaduženi, za manje od 72 sata saznali ko su ljudi koji su nosili određene makete od kojih se gospodin predsednik strašno uplašio, a dan danas ne znamo ko su napadači na Borka Stefanovića, ko je nalogodavac u izvršilac  ubistva Olivera Ivanovića? Kako je moguće da i dalje ne znamo ko su idoti koji su bagerima rušili u Hercegovačkoj? Dokle god se sve to ne sazna, ja ću da hodam“, rekao je Janković.

Protest je protekao bez incidenata ili provokacija. Trebalo bi naglasiti da redari protesta profesionalno obavljaju svoj posao od prvog okupljanja pre tri nedelje. Takođe, vrlo profesionalno posao obavlja i saobraćajna policija koja preusmerava saobraćaj na maršruti protesta, tako da gužvi u saobraćaju nema.

Naredno okupljanje zakazano je za petak, 22.februar.  

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend