Lokalne vesti

Poznat program 56. Ljubičevskih konjičkih igara

Turistička organizacija grada Požarevca objavila je zvaničan program 56. Ljubičevskih igara.

Prema programu prateće manifestacije počele su 15. avgusta i trajaće sve do 4. septembra. U okviru 56. LJKI u Galeriji savremenih umetnosti otvorena je izložba „Jedan izlog, jedna slika“. Izložbu su priredili ULIS „Milena Pavlović Barili“ i Turistička organizacija grada Požarevca. Izložba će trajati do 4. septembra.

Od 25. do 29. avgusta u Domu učenika Poljoprivreden škole „Sonja Marinković“ održaće se likovna kolonija „Bez granica“. Organizator kolonije biće Društvo srpskog – grčkog prijateljstva „Rista Kolonjas“.

Izložba „Jedan izlog, jedna slika“ u peridu od 26. avgusta do 4. septembra biće postavljena i u izlozima radnji u Požarevcu.

Muzički program počinje u sredu 28. avgusta kada će se odvijati koncerti na dve lokacije. U centru Požarevca od 21h planiran je koncert Borisa Petrovića, dok od 22 sata nastupiće Lexington bend. U dvorištu Politehničke škole od 20 časvova nastupaće lokalni RNR bendovi.

U četvrtak 29. avgusta na bini u centru Požarevca od 21h nastupiće požarevljanin Renato Henc dok je od 22h palnirano da nastupi bend Crvena Jabuka. U dvorištu Politehničke škole od 20h koncert će održati simfonijski orkestar „Gvardia“. Tokom celog dana 29. avgusta u depou Istorijskog arhiva Požarevac biće postavljena izložba na otvorenom „Moda u Požarevcu 1880-1929, susret istoka i zapada“.

U petak 30. avgusta od 10:30h u Gradskom parku planirano je otvaranje izložbe meda, dok bi trebalo da u 11h bude otvorena izložba sitnih životinja „Ljubimac“. Početak defillea zakazan je za 18h, dok je koncert Miloša Radovanovića planiran od 21h. Vatromet je planiran za 22h dok će koncert Sergeja Ćetkovića biti od 22:10h. U dvorištu Politehničke škole od 22:30h planirano je DJ veče „Big summer break“ – Vol.3. Na hipodromu 30. avgusta od 10h biće održana regionalna izložba konja.

U subotu 31. avgusta program na hipodromu počeće u 7h konjičkim takmičenjem u daljinskom jahanju „Đeneral Ilija Gojković“. Od 14h počinje glavni program na hipodromu kada će se 4 kasačke i 2 galopske trke, kao i polufinale Ljubičevskog višeboja. U centru grada od 21h planiran je koncert Stefana Živojinovića dok će od 22h nastupiti Lepa Brena. U dvorištu Politehničke škole od 19h počeće smotra folklornih asambala.

Glavni dan je u nedelju 1. septrembra kada će se na hipodromu u Požarevcu  od 14h održati 4 galopske i 2 kasačke trke. Takođe održaće se i finale Ljubičevskog višeboja.

Zatvaranje 56. Ljubučevskih konjičkih igara planirano je za 19h proglašenjem viteza Ljubičevskog višeboja.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend