Lokalne vesti

Poznati kao bibliotekari

Svetski dan knjige i autorskih prava, 23. april obeležila je i gradska biblioteka u Požarevcu. Gosti bibliotekari danas su bili Slavko Beleslin i Uroš Petrović.

Biblioteka treću godinu za redom poziva goste i to se pokazalo kao ispravna odluka, kaže direktorka Beba Stanković. Beleslin i Petrović su gostovali prošle godine, kada je za četiri sata učlanjeno skoro 500 ljudi.

„Pokazalo se da su oni zaista izuzetni bibliotekari. Meni je to bilo zanimljivo, kao i građanima koji su tada dolazili u biblioteku. Činjenica je da su oni vrlo ozbiljno shvatili posao. Efekat je bio sjajan. Upisati preko 450 ljudi u biblioteku je u današnje vreme zaista neverovatan poduhvat“, rekla je ona.

Građani su danas mogli da se besplatno učlane u bibloteku.

Beleslin je danas izdavao knjige u odeljenju za odrasle, dok je Uroš Petrović radio sa decom.

Stanković kaže da se broj članova biblioteke u Požarevcu iz godine u godinu povećava, što je za pohvalu Požarevljanima.

Dan knjige koji je obeležen danas, ustanovljen je 1926. godine u jednoj knjižari u Barseloni u znak sećanja na taj dan 1916. godine kada su preminula dva „besmrtna“ književnika Španac Miguel de Servantes i Englez Vilijam Šekspir.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend