Lokalne vesti

Predstava „Aveti“ otvara festival „Žanka Stokić“

U Domu kulture u Rabrovu, rodnom mestu čuvene glumice Žanke Stokić (1888-1947), 1. novembra počinju Pozorišne svečanosti "Žanki u čast", sedamnaeste po redu.

Manifestaciju će otvoriti predstava „Aveti“ Henrika Ibzena, rađena u produkciji „Beo Arta“, u kojoj nastupaju: Mirjana Karanović, Jovana Gavrilović, Milan Marić, Slobodan Beštić i Branko Cvejić.

Naredne večeri na programu je predstava „Sudnji dan“Neila Labute, u izvođenju Jugoslovenskog dramskog pozorišta, a 3. novembra „Histerija“ Teri Džonsona, u produkciji „Beo Arta“.

U prateći program uvršteno je otvaranje spomen-sobe slikara Tomislava Tota Jovića, dečja predstava „Svetlucava i sjajna magična priča“, dokumentarni film „Trnje i lovorike Olge Ilić“ i koncert filmske muzike, u izvođenju Ilije Rajkovića – klavir i Miše Bogdanovića – truba.

Smotru u Rabrovu organizuje Udruženje građana „Žanka Stokić“, u čast najpoznatije glumice u Srbiji između dva svetska rata. Kao član BDP-a, istakla se tumačenjem likova iz Nušićevih komedija, naročito „gospođe ministarke“, iz istoimene predstave.

Više informacija možete pročitati OVDE.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend