Lokalne vesti

Pregovori između vrtića i grada Požarevca

Zaposleni u vrtićima u Požarevcu sutra neće stupiti u štrajk, potvrdio je radiju Boom 93 direktor dečje ustanove Dragan Nikolić.

On je rekao da su danas počeli pregovori izmedju sindikata i predstavnika gradske uprave povodom zahteva za povećanje zarada.

Nikolić je izrazio očekivanje da će se u pregovorima naći odgovarajuće rešenje čime bi se izbegao štrajk u ustanovi.

"Nadam se da će se postići dogovor oko plata, ali i cena vrtića. Smatram da će ponuđeno rešenje biti na stolu pre bilo kakvih dešavanja u ustanovi koje niko od nas ne priželjkuje", kazao je on.

U vrtićkoj ustanovi zaposleni traže povećanje koeficijenata zarada i njihovo usklađivanje sa platama u prosveti u skladu sa Zakonom o predškolstvu i osnovnom obrazovanju.  Zahtev se ne odnosi na administraciju i tehničko osoblje kojima bi u tom slučaju zarade bile umanjene. Sindikat traži da njihovi koeficijenti ostanu nepromenji, odnosno usklađeni sa važećim pojedinačnim kolektivnim ugovorom.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend