Lokalne vesti

Prekid štrajka glađu

Radnici "Želvoza" prekinuli štrajk glađu pošto je, kako tvrde, vlada "Želvozu" odobrila 200 miliona dinara za njih.

Šestoro radnika Želvoza bilo je u štrajku glađu.

„Gradonačelnik Smedereva, Predrag Umičević nas je obavestio da je vlada Srbije donela odluku o odobravanju do 200 miliona dinara i mi smo prekinuli štrajk glađu“, izjavio je jedan od štrajkača, Dejan Živković.

On je dodao da radnici ostaju i dalje u protestu, u zgradi gradske uprave, dok im ne budu isplaćene otpremnine, a danas, zajedno sa predstavnicima reprezentativnih sindikata, počinju pregovore sa poslovodstvom „Želvoza“ o socijalnom programu.

Radnici „Želvoza“ koji su se dobrovoljno prijavili za odlazak iz fabrike uz otpremnine već dve nedelje borave u zgradi lokalne samouprave u Smederevu, u znak protesta zbog neisplaćenih otpremnina.

U ponedeljak je održan sastanak s rukovodstvom Smedereva, na kojem su razmatrane informacije o toku rešavanja ovog problema.

Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja uputilo je Vladi Srbije predlog za dobijanje saglasnosti da se FŽV „Želvoz“ odobri 200 miliona dinara iz Fonda za razvoj, ali da sednica s tom tačkom dnevnog reda još nije održana, saopštilo je juče gradsko rukovodstvo.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend