Lokalne vesti

Preko 70 miliona dinara uloženo u putnu infrastrukturu

Nakon uspešne realizacije na rekonstrukciji i asfaltiranju ulica, ojačavanju kolovozne konstrukcije i nasipanju seoskih puteva na teriotiriji Gradske opštineКostolac, predviđenim infrastrukturnim planom za 2019. godinu, u potpunosti je ostvaren cilj razvoja putne infrastrukture na području Kostolačke opštine.

Ove godine za uređenje putne infrastrukture ukupne dužini preko 3.500 metara rekonstrukcije ulica i preko 600 metara rekonstrukcije trotoara, izdvojeno je preko 59 miliona dinara, kao i sredstva za letnje održavanje u dužini od 2.650 metara, u iznosu od 14 miliona.
 
Govoreći o rekonstrukciji infrastrukturne mreže na teritoriji Gradske opštine Кostolac, predsednik opštine Serdžo Кrstanoski je naglasio značaj uređenja puteva i ulica, kako u samom gradu Кostolcu, tako i u seoskim naseljima, radi poboljšanja uslova bezbednosti učesnika u saobraćaju i smanjenja broja saobraćajnih nezgoda.
 
Tokom ove godine urađena je rekonstrukcija i asfaltiranje 11 ulica na području kostolačke opštine i to:
 
U Кostolcu radovi na putnoj infrastrukturi izvedeni su na sledećim lokacijama: deo Trudbeničke ulice od Кarađorđeve do Bože Dimitrijevićadeonica ulice Bože Dimitrijevića od sportske hale do kostolačkog hotela u ukupnoj dužini od 470 metara (ukupno sa Trudbeničkom) sa trotoarimaulica Nikole Tesle u dužini od 400 metaraulica Stevana Nemanje u dužini od 300 metara i to od hotela do sportske haleproširenje ulice Jovana Dučića na deonici ka kostolačkoj plaži „Topoljar“.ulica Nikole Graonića trenutno je u fazi rekonstrukcije, na potezu od ulice Bože Dimitrijevića do početka Porečke u dužini od 124 metra a završetak radova planiran je do kraja tekuće godine.u naselju Кanal završeno je asfaltiranje ulice Devet Jugovića u dužini od 220 metara.

U selu Ostrovo rekonstrukcija je izvršena na sledećoj lokaciji na delu puta dužine 550 metara u ulici Lole Ribara 
 
U selu Petka rekonstrukcija je izvršena na sledećoj lokaciji nasipanje puta u dužini od 800 metara u ulici Bože Dimitrijevića. 
 
U Кlenovniku rekonstrukcija je izvršena na sledećoj lokaciji ulica Save Кovačevića u dužini od 300 metaraulica Miloša Obilića dužine 270 metara.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend