Lokalne vesti

Prekogranična saradnja Srbije i Rumunije

Regionalnoj privrednoj komori Požarevac je preko IPA programa prekogranične saradnje Rumunija-Srbija odobrena donacija Evropske unije za projekat "Centar za povećanje konkurentnosti malih i srednjih preduzeća u pograničnom regionu".

Vodeći partner u projektu je Regionalna privredna komora Požarevac, prekogranični partner je Fondacija za ljudske resurse i održivi razvoj Rešica iz Rumunije, a partner sa područja regiona je Visoka tehnička škola strukovnih studija Požarevac.

U procesu tranzicije kod nas je formirano najviše malih preduzeća, čak 96 odsto od ukupnog broja novoregistrovanih. Ovo je peti projekat EU kroz koji se Komora trudi da tim malim preduzećima pomogne u povećanju konkurentnosti na tržištu EU, kaže Milica Mitković, predsednik komore u Požarevcu i menadžer projekta.

"Kroz ovaj projekat predstavnici MSP-a treba da prodju 9 različitih obuka. Veoma značajan partner je Nacionalna služba za zapošljavanje sa kojom ćemo odabrati značajan broj učesnika koji će proći obuke o osnivanju malih i srednjih preduzeća, marketingu i upravljanju, kao i obuku na CNC mašinama namenjenim za proizvodnju u mašinskoj industriji koje će biti nabavljene i smeštene u Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija u Požarevcu i koje će nakon realizacije projekta ostati školi kao naušno sredstvo." izjavila je Mitković.

Obuke u okviru ovog projekta su namenjene vlasnicima i rukovodiocima MSP-a, nezaposlenim licima i potencijalnim preduzetnicima.

 

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend