Lokalne vesti

Premije životnog osiguranja ne mogu da zabrane

Skupština Požarevca narednog četvrtka razmatraće planove i programe javnih preduzeća i ustanova u gradu. Gradonačelnik kaže da ne može da zabrani javnim preduzećima da uplaćuju premije životnog osiguranja.

Prema zaključku gradskog veća od prošle godine, javnim preduzećima nije dozvoljeno da svojim zaposlenima uplaćuju penzijsko osiguranje. Takva mogućnost uskraćena je Direkciji za izgradnju, dok se u programu Toplifikacije za 2011. navodi da troškovi dodatnog životnog  ali i penzionog osiguranja u preduzeću iznose 3,5 miliona dinara.

Gradonačelnik Miodrag Milosavljević kaže da je od direktora Toplifikacije gradska vlada dobila objašnjenje da je zapravo reč samo o životnom, a ne penzijskom osiguranju, kao i da nema mogućnosti da to zabrani.

Planom i programom JP Toplifikacija u 2011.godini planiraju se investicije od oko 283 miliona dinara. Međutim, prema proceni u izveštaju o poslovanju, skoro 138 miliona dinara od investicija koje nisu završene u 2010. našlo se u programu poslovanja za 2011.

Toplifikacije ima 90 zaposlenih, a na ime zarada i izdataka u prošloj godini u izveštaju koji će se naći pred odbornicima procenjuje se da je isplaćeno ukupno 85,5 miliona dinara.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend