Lokalne vesti

Premijera „Poziv na pogubljenje“

Predstava "Poziv na pogubljenje" požarevačkog pozorišta "Milivoje Živanović" premijerno će biti izvedena u četvrtak 10. februara od 20 sati u Velikoj sali Centra za kulturu.

Predstavu po motivima romana Vladimira Nabokova režirao je Jovica Tošković. Predstava će biti osvajanje novih estetskih dometa zahvaljujući novoj opremi koju je nabavio Centar za kulturu, a u njoj igraju najbolji glumci koje pozorištetrenutno ima, kaže organizator Goran Jovanović.

"Svi segmenti ove naše pozorišne priče podignuti su na viši nivo koji će u ishodištu dati rezultat kog se ne bi postidela ni profesionalna pozoirišta." kaže Jovanović.

Reditelj predstave Jovica Tošković kaže da će predstava biti znatno drugačija od svega što je ovo pozorište do sada prikazalo, ali nije mogao da je žanrovski definiše, već je pozvao Požarevljane da o tome sami prosude nakon što je pogledaju.

"Žanr čak ni na plakatu nije naveden, jer smo od jedne drame želeli da napravimo delove kojima će se publika slatko smejati. Da li je to mešavina neke farse, drame , crno-sumorne komedije – onako kako je budu doživeli tako će biti. Precizno se ne može odrediti." istakao je Tošković.

Premijerno izvodjenje predstave biće poklon publici i ulaz će biti besplatan. Prva repriza "Poziva na pogubljenje" biće 22. februara, u okviru festivala "Milivojev štap i šešir".

 

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend