Lokalne vesti

Premijerka Ana Brnabić otvara obnovljenu Ramsku tvrđavu

Restaurirana Ramska tvrđava biće otvorena u ponedeljak 2. marta u 12 časova, a kako je najavljeno otvoriće je predsednica Vlade Ana Brnabić.

Podsetimo, Ramska tvrđava obnovljena je uz finansijsku pomoć Turske agencije za saradnju i koordinaciju Tika, koja je uložila preko 1,5 miliona evra u obnovu devastirane tvrđave, koja je bila obrasla gustim rastinjem i zatrpana zemljom i šutom, kao i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i Ministarstva kulture.

Pripremu i arheološka istraživanja koja su urađena pre početka rekonstrukcije, uradio je Regionalni zavod za zaštitu spomenika kulture iz Smedereva uz podršku opštine Veliko Gradište.

Ramska tvrđava je za posetioce otvorena u avgustu prošle godine, pojedinačne ulaznice koštale su 300 dinara, dok su ulaznice za grupne posete bile 200 dinara.

Kako je ranije za Boom 93 rekao Dragan Jacanović, arheolog, obnovljenu Ramsku tvrđavu je u periodu od avgusta kada je otvorena za posete, do novembra prošle godine posetilo oko 5.000 ljudi.

Ovo srednjevekovno utvrđenje na steni iznad Dunava podigao je turski siltan Bajazit Drugi 1483. godine.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend