Lokalne vesti

Pridružiću se inicijativi “otporaša” za smenu sudije

Ministarka pravde Snežana Malović izjavila je za "Blic" da će se pridružiti inicijativi bivših članova "Otpora" za pokretanje postupka za razrešenje sudije Osnovnog suda u Požarevcu Gordane Vidojković jer je dozvolila da zastari postupak protiv Marka Miloševića.

"Inicijativu Momčila Veljkovića i Nebojše Sokolovića, nekadašnjih članova "Otpora", ću odmah uputiti Visokom savetu sudstva i pridružiti joj se. Nedopustivo je da procesi zastarevaju i da sudija dozvoli da bilo koji postupak zastari, naročito nakon sprovedene reforme čiji je glavni cilj efikasno i nezavisno pravosuđe", kaže ministarka.

Malović napominje da očekuje da će ova inicijativa biti ozbiljno razmotrena i naglašava da će se o njoj "sigurno raspravljati veoma brzo, na jednoj od narednih sednica".

"Postupanje u ovakvim slučajevima koji su povezani sa teškim nasleđem 90-ih godina i prema kojima građani sagledavaju uspešnost reforme moraju biti efikasno okončani kako bi se poslala jasna poruka da pravosuđe radi samo po zakonu. Efekti reformisanog pravosuđa već se vide i to upravo na slučajevima iz prošlosti koji su nas opterećivali i trajali godinama. Posle decenijskog razvlačenja doneta je presuda Andriji Draškoviću, presuđeno je Sretenu Jociću, pa i Stanku Subotiću", navodi ministarka.

Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend