Lokalne vesti

Prijavljena epidemija gripa u Braničevskom okrugu

Epidemija gripa danas je prijavljena u Braničevskom okrugu, rekla je za Boom 93 Vera Joković Kostić, epidemiolog u Zavodu za javno zdravlje Požarevac.

Prema njenim rečima za sada u Braničevskom okrugu ima 743 obolelih od virusa gripa i simptoma sličnih gripu, a najviše obolelih ima u starosnoj grupi od 30 do 64 godine njih 235.

Od virusa gripa prošle nedelje je preminuo jedan muškarac koji je bolovao od hronične bolesti bubrega i bolesti srca, za sada su zvanični podaci ZZJZ, a grip je do sada laboratorijskim analizama potvrđen kod 12 osoba.

U skladu sa preporukama ZZJZ u Opštoj bolnici u Požarevcu i Petrovcu na Mlavi zabranjene su posete od 28. januara.

Prijava epidemije znači da je na određenoj teritoriji došlo do povećanja broja obolelih od određene bolesti u ovom slučaju gripa i za prijavu epidemije je zadužen gradski Zavod za javno zdravlje.

Epidemija gripa pored Braničevskog okruga prijavljena je i u Beogradu, Mačvanskom, Pirotskom i Zlatiborskom okrugu.

Za razliku od prijave, epidemiju proglašava Ministarstvo zdravlja i to na isključivu preporuku nadležnog instituta „Batut“.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend