Lokalne vesti

Prijem za odbojkaše Srednje škole sa Svetskog prvenstva u Brnu

Učenike Srednje škole iz Velikog Gradišta koji su na Svetskom školskom prvenstvu u odbojci u Brnu osvojili bronzanu medalju primio je danas, u svečanoj sali Skupštine opštine, predsednik opštine, Dragan Milić. Svečanosti su, pored rukovodilaca opštine, prisustvovali i istaknuti sportski radnici i legende ovog sporta iz Velikog Gradišta.

Čestitajući im na uspehu, predsednik je rekao da bronzana medalja koju su doneli ima više nego zlatnu vrednost te da su na ovom prvenstvu na najbolji način prezentovali svoj grad, roditelje, profesore i školu.

“Veliko Gradište je zasejalo seme odbojke pre 50 godina – imali smo Mitića, Bobu Kovača, Vladimira Trifunovića, mladog Mitića, odlične sportske radnike. Trener Dejan Milanović pokazao je da je stručnjak svetske klase.“, rekao je Dragan Milić.

Predsednik je ovom prilikom čestitao i dobitnicama zlatne medalje iz Stare Pazove poželevši svim odbojkašima uspeh u radu i školovanju kao i da postanu dobri ljudi.

Na kraju, Milić je ekipu iznenadio nagradom za osvojeni uspeh – petodnevnim putovanjem u Istanbul sa džeparcem od 100 evra, a treneru uručio uramljenu sliku trofejnog tima. Uspeh je “zabeležen“ i fotografijama na LED bilbordu u centru grada.

“Zahvaljujem se momcima koji su junački izdržali celu sezonu, bili su na nivou sve vreme, opštini koja je dala neizmenrnu pomoć i vetar u leđa, sponzorima, trenerima i svim ljudima u gradu koji nam godinama daju podsticaj. Ova ekipa je jedina u državi koja igra prvu ligu u podmlađenom sastavu i koja je osvojila na ovom takmičenju do sada.“, rekao je trener Milanović i predsedniku opštine poklonio loptu koju su potpisali svi članovi tima.

Ekipa Srednje škole do trećeg mesta stigla je pobedivši učenike škole iz Izraela, u konkurenciji ekipa iz 32 zemlje, a učešće na svetskom takmičenju obezbedio im je uspeh na Republičkom prvenstvu u odbojci u Prijepolju, u februaru ove godine.

Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend