Lokalne vesti

Prioritet uprava u službi građana

Vršilac dužnosti načelnika gradske uprave u Požarevcu Bojan Kuzmanović počeo je danas da obavlja ovu funkciju. Kuzmanović kaže da mu je prioritet da se u kratkom periodu izvrši rekonstrukcija uprave kako bi ona bila efikasnija i u službi građana.

To se prvenstveno odnosi na podnošenje zahteva koji bi trebalo da se rešavaju u najkraćem mogućem roku, ističe Kuzmanović.

On je rekao da je to jedan od izraženijih problema, što je posledica nedovoljne koordinacije i ažurnosti službi.

Kuzmanović kaže da postoji jedan broj kadrova koji su nedovoljno obučeni, kao i problem nerada koji će se pooštrenim merama iskoreniti.

Upitan da li će u narednom periodu doći do smanjenja broja zaposlenih, Kuzmanović je odgovorio da prema trenutnoj sistematizaciji gradska uprava manji broj izvršilaca od potrebnog. S tim u vezi odeljenju za privredu i društvene delatnosti nedostaju kvalitetni pravnici i ekonomisti.

On je rekao da se uveliko govori o potrebi da se izvrši generalna reforma državne uprave i javnog sektora i dodao da će naredni koraci u tom pravcu biti izvršeni u skladu sa nalozima ministarstva, ali na način da se ne ugrozi socijalni status zaposlenih. 

Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend