Lokalne vesti

Privedeni za pljačku zlatare u centru Požarevca

Požarevačka policija, nakon dva meseca, rasvetlila je veliku pljačku zlatare “Magdalena” u Požarevcu.

Lišeni su slovode Mladen G. (30) i Dejan L. (31) obojica iz Požarevca, zbog sumnje da su izvršili krivično delo razbojništvo i prikrivanje.

Policija sumnja da su razbojništvo izvršila još dvojica osumnjičenih, jedan od njih je od nedavno u zatvoru u Hrvatskoj, zbog sumnje da je izvršio razbojništvo u Splitskoj banci, dok se za drugim intenzivno traga.

Pljačka poznate požarevačke zlatare “Magdalena”, izvršena je 19. maja, u jutarnjim časovima, kada su osumnjičeni maskirani, sa kacigama na glavi, preteći oružjem, oduzeli oko 4 kg zlatnog nakita.

Požarevačka policija izvršenim pretresom kuće Mladena G. i njegocog oca Nikole G. (61) iz Požarevca, pronašla je zakopano u    dvorištu u blizini poljskog VC-a oko 2,5 kg ukradenog zlatnog nakita. U podrumu kuće, sakriven u uglju pronađen je i  automatski pištolj “škorpion”, za koji se sumnja da je korišćen u pljački.

Nikoli G. određeno je zadržavanje zbog sumnje da je izvršio krivično delo neovšašćeno držanje oružja.

U šumi, u blizini reke Velika Morava, kod “Ljubičevskog mosta” policija je pronašla zapaljen putnički auto, marke “volksvagen”  za koji se takođe sumnja da je korišćen tokom pljačke.

Osumnjičene je policija uz krivičnu prijavu predala istražnom sudiji Višeg suda u Požarevcu.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend