Lokalne vesti

Privredna komora komora dodelila priznanja privrednicima

Regionalna privredna komora Braničevskog i Podunavskog okruga dodelila je nagrade za poseban doprinos za razvoj privrede regiona.

U sektoru industrije nagrada je dodeljena preduzeću Vodoprivreda iz Požarevca, dok je u sektoru poljoprivrede nagrada je dodeljena kompaniji Bonima. U sektoru usluga komora je nagradu dodelila kompaniji DIS iz Krnjeva. Reginalnim liderom Privredna komora proglasila je Đorđija Bojatovića, direktora kompanije Minel Enim iz Smederva, dok je specijalno priznanje zbog 30 godina poslovanja pripala Preduzeću za puteve iz Požarevca.

Posle dodela nagrada održana je sednica Parlamenta privrednika gde se govorilo o pokrenutim i realizovanim zakonodavnim inicijativama, planu rada RPК Braničevskog i Podunavskog upravnog okruga za 2020. godinu i predstavljen je deo usluga koje pruža Privredna komora Srbije.

Кristina Đurić, direktorka Sektora za pružanje podrške u zastupanju i zaštiti interesa članova Privredne komore Srbije predstavila je zakonodavne aktivnosti Кomore, odnosno predloge privrede za izmenu i dopunu propisa koji direktno utiču na poslovanje. Ove godine, do početka novembra pokrenute su 92 zakonodavne inicijative, od čega su realizovane 34. Posredstvom Кomore privredni subjekti su mogli da dostave mišljenja na zakone koji se odnose na poslovanje privrede, a taj broj zakona je 43 zaključno sa oktobrom ove godine.

„Jako je bitno što je privreda uključena u konsultativni proces, odnosno može da utiče na propise koje direktno sama primenjuje i koji bi i ubuduće trebalo da doprinose unapređenju privrednog ambijenta i pojednostavljenju procedura u poslovanju. Posebnu aktivnost koju treba da naglasimo, a koju sprovode regionalne komore jesu lokalne inicijative privrede. To znači da regionalne komore u saradnji sa lokalnim organima vlasti konkretno rade na rešavanju problema koji se tiču poslovanja privrede na lokalu, a to su najčešće komunalni infrastrukturni problemi, ekološki problemi“ istakla je Kristina Đurić.

Privredna komora Srbije je pokrenula inicijativu podrške privrednicima „PКS partner“, a radi se o onlajn biznis aplikaciji koja sadrži sjedinjene sve javno dostupne informacije o svim registrovanim pravnim licima u Srbiji. Ona može pomoći privrednicima da se, sa jedne strane zaštite od rizika u poslovanju, a sa druge strane da unaprede svoje poslovanje kroz pronalaženje novih klijenata, dobavljača, kupaca.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend