Lokalne vesti

Priznanja za dobrovoljne davaoce krvi

Crveni krst u Požarevcu danas je dodelio priznanja višestrukim dobrovoljnim davaocima krvi.

Na svečanosti u gradskoj upravi dodeljene su plakete za pojedince koji su krv dali 100, 75, 50 i 35 puta.

Sekretar Crvenog krsta u Požarevcu Branislav Živulović istakao je da Požarevac nekoliko godina unazad postiže najbolje rezultate u Srbiji po broju dobrovoljnih davaoca.

Dragiša Perić, Miodrag Gajić, Novica Ivić, Dragan Stanojević i Bogoljub Stevanović krv su dali 100 puta. Među dobitnicima plaketa je šestoro ljudi koji su krv dali 75 puta, 19 za 50 dobrovoljnih davanja i tridesetšestoro koji su krv dali u 35 navrata.

Crveni krst je svečanost priredio povodom Svetskog dana dobrovoljnih davalaca koji se ove godine obeležava pod sloganom “Svaki davalac krvi je heroj”.

Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend