Lokalne vesti

Prodajna izložba unikatnih radova

Udruženje „Veritas“ u okviru projekta „Podrška odraslim osobama sa invaliditetom“ danas je organizovalo prodajnu izložbu unikatnih radova koje su napravili korisnici projekta. Izložba je otvorena do 12 sati u centru grada kod knjižare „Laguna“.

Ovaj projekat se realizuje uz finansijsku podršku grada Požarevca i u partnerstvu sa Centrom za socijalni rad, a  prodajna izložba jeste deo projekta i sastavni je deo afirmacije rada OSI.

Kako je istakla Jasmina Turudić, predsednica Udruženja „Veritas“, godinama unazad ovo udruženje kroz svoje aktivnosti pokušava da senzibiliše sugrađane o potrebama koje ova korisnička grupa ima.

„Radi se o odraslim osobama sa invaliditetom koje imaju takođe svoje potrebe za druženjem i za nekim aktivnostima koje mi u okviru projekta pružamo, a želja nam je da to tokom sledećih godina ne bude više projekat već da preraste u uslugu dnevnog boravka za odrasle OSI. Na taj način oni bi dobili potpuno adekvatan tretman i aktivnosti, a s druge strane roditelji bi dobili predah od aktivnosti koje imaju sa njima.  Nadamo se da će u narednom periodu oni dobiti svoj prostor i da se nakon toga krene sa razvijanjem dnevne usluge za odrasle ososbe sa invaliditetom“, rekla je Turudić.

Za sada se aktivnosti odvijaju u popodnevnim časovima u okviru prostora Dnevnog boravka za decu i omladinu ometenu u razvoju i na taj način je za sada prevaziđen problem sa prostorom.

Sredstva prikupljena na današnjoj prodajnoj izložbi biće upotrebljena za poboljšanje kvaliteta usluge koja se pruža odraslim osobama sa invaliditetom.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend