Lokalne vesti

Prodajom zlata brže do novca

Požarevljani do potrebnog novca dolaze prodajom ličnog i porodičnog zlatnog nakita u zlatarama.

Ovo je samo jedan od mnogih načina na koji su danas mnogi sugrađani oslanjaju kako bi svoje finansijske probleme ublažili. Prodavac u jednoj požarevačkoj zlatari kaže da su takvi primeri danas sve češći.    

“Ljudi prodaju samo da bi životno opstali i u poslednje vreme je to mnogo izraženo. Raznog nakita ima, jer u vreme finansijske krize dolaze kod mene i prodaju zlato“, kaže prodavac.

On dodaje da zlato češće na prodaju donose stariji sugrađani, ali ima i penzionera čije penzije nisu dovoljne da podmire potrebe. Prodaju i rasparene komade i novi nakit, ističe prodavac. Za gram zlata od 14 karata za otkupljivači plaćaju od 2.000-3.000 dinara.

Cena srebra je nešto jeftinija. Građani zlato prodaju da bi platili ratu kredita, vratili dugove ili podmirili nagomilane račune. U potrazi za novcem na srpskom tržištu se prodaju i umetnine, antikviteti, stari stilski nameštaj, slike i razni drugi komadi, piše današnji „Blic“. Ekonomska kriza je naterala i one koji poseduju ordenje i medalje da čak i to prodaju.  

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend