Lokalne vesti

Profesor Svetomir Arsić Basara u Žagubici

U okviru 13 Međunarodne likovne kolonije koja se održava u organizaciji Udruženja likovnih umetnika Homolja u Žagubici je boravio poznati srpski i svetski vajar, koji, iako u desetoj deceniji života, još uvek aktivno stvara i izlaže.

Podsećanja radi, u Zavičajnom Muzeju Homolja u Žagubici se nalazi i stalna izložbena postavka profesora Svetomira Arsića Basare i predstavlja jedan od retkih primera postojanja ovako dragocenih rariteta u maloj sredini.

Dalji planovi nalažu osnivanje vajarskog simpozijuma Međunarodnog karaktera od nacionalnog interesa za Srbiju, kako ističe profesor Basara.

Upravo tom prilikom, u avgustu mesecu, očekuje se ponovni dolazak profesora u Žagubicu.

Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend