Lokalne vesti

Proglašen crveni meteoalarm za Braničevski okrug

Republički hidrometerološki zavod proglasio je za teritoriju Braničevskog okruga crveni meteoalarm zbog prognoziranih pljuskova sa grmljavinom.

U Srbiji se danas ujutru i pre podne očekuje pretežno sunčano, samo na severu promenljivo oblačno vreme, ponegde s kratkotrajnom kišom i pljuskovima s grmljavinom, a od sredine dana jače naoblačenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom i padom temperature, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U nedelju u Požarevcu pre podne svežije vreme uz crveni meteoalarm i pojavu pljuskova sa grmljavinom. U ponedeljak će biti sparno, uz pojavu pljuskova u popodnevnim satima, a temperatura će se kretati oko 26 stepeni, prema prognozi sajta AccuWeather.

“Danas treba očekivati pljuskove sa grmljavinom u Srbiji, s tim što će na jugu i jugoistoku prepodne biti sunčano. Uslovi će biti povećani za grmljavinske nepogode, grad i olujni vetar i očekuje se postepeni pad temeperature nakon prodora hladnog fronta. No, to se ne odnosi na celu Srbiju. Dok će temperature širom zemlje sutra biti od 30 do 34 stepena, u Beogradu 32, zahlađenje će uhvatiti samo neke krajeve, te će tako na primer temperature tokom dana u Podrinju pasti na oko 24 stepena. Istovremeno, leto se zadržava na istoku i jugoistoku zemlje, sa tropskim vrućinama, koje će u Nišu iznositi i do 34 stepena Celzijusa”, kaže meteorolog Đorđe Đurić.

Zbog najavljenih nepogoda, na području Vojvodine danas će na snazi biti crveni meteoalarm.

Lokalno se ocekuju vremenske nepogode: obilne padavine u kratkom vremenskom periodu, grad i olujni vetar.

Pre podne u Vojvodini, posle podne, večeras i u toku noći i u ostalim predelima nestabilno sa pljuskovima i grmljavinom, koji će biti intenzivniji u severnim, zapadnim i centralnim delovima zemlje, kao i na teritoriji grada Beograda. Očekuju se i vremenske nepogode, od 20 do 40 litara kiše u kratkom vremenskom periodu, lokalno i više, grad i olujni vetar.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend