Lokalne vesti

Proizvođači na sajmu

Regionalna razvojna agencija „Braničevo-Podunavlje“ u okviru projekta “Bašta Srbije” organizovala je pre nekoliko dana studijsku posetu međunarodnom sajmu „Fruit Logistica“ u Berlinu.

Učestvovalo je 25 predstavnika poljoprivrednih udruženja i zadruga, kao i ključnih proizvođača iz regiona koji su mogli da se upoznaju  sa aktuelnim trendovima u proizvodnji voća i povrća na Evropskom i svetskom tržištu.

Kako se navodi u saopštenju, sajam „Fruit Logistica" je jedan od vodećih svetskih sajmova specijalizovanih za sveže voće i povrće. Na sajmu su ove godine učestvovala 2.452 izlagača iz 84 zemlje, među kojima su se mogli naći predstavnici ključnih kompanija i malih i srednjih preduzeća unutar svetskog lanca vrednosti. Ovogodišnji sajam je posetilo preko 56.000 ljudi iz 130 zemalja.

Tokom 3 dana trajanja sajma, učesnici su imali prilike da ocene sopstvene proizvode upoređujući ih sa onima stranih proizvođača, steknu nova znanja vezano za tehnologiju i kvalitet proizvoda, pakovanje i promociju proizvoda, kao i da istraže tržišne niše i mogućnosti za konkurentan nastup na inostranom tržištu.

Takođe, proizvođači su imali priliku da ostvare direktan kontakt sa stranim proizvođačima semena i zaštitnih sredstava, proizvođačima linija za sortiranje i pakovanje voća i povrća, ali i sa uvoznicima koji su pokazali interes za proizvode iz našeg regiona. Tako su razmenjeni kontakti sa preko 40 kompanija iz Rusije, Nemačke, Grčke, Egipta, Italije, Švajcarske, Holandije i zemalja iz okruženja, navodi se u saopštenju RRA.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend