Lokalne vesti

Projekat „Кulturno nasleđe kroz moj objektiv“

Petnaest srednjoškolaca iz šest nacionalnih zajednica su ovog vikenda, 10. i 11. novembra, bili učesnici dvodnevne radionice u Novom Sadu koja je održana u okviru projekta „Кulturno nasleđe kroz moj objektiv“. Projekat realizuje Zavod za kulturu vojvođanskih Rusina uz podršku fondacije Novi Sad 2021, Evropska prestonica kulture, a njegov cilj je doprinos formiranju vlastitog identiteta mladih i očuvanju sopstvenog kulturnog nasleđa.

Istovremeno ovaj projekat nastojaće da igradi proaktivni odnos mladih prema institucijama kulture kroz učešće u kulturnim sadržajima i razvoju buduće publike. Tokom trajanja ovog projekta mladi iz vlaške, češke, bunjevačke, srpske, rusinske i romske zajednice ovog vikenda bili su učesnici sociološke radionice o identitetu u multinacionalnoj sredini. Nedelju 11. novembra u prepodnevnim satima iskoristili su za obilazak najznačajnijih arhitektonskih zdanja u Novom Sadu koja svedoče o multikulturnom suživotu evropske prestonice kulture 2021.

Кrajem novembra meseca isti srednjoškolci učestvovaće u radionicama fotografije kako bi se kroz omiljeni medij mladih – fotografiju, podstaklo njihovo kreativno izražavanje. Projekat se završava sredinom 2019. godine organizovanjem izložbama pomenutih fotografija u Petrovcu na Mlavi, Beloj Crkvi, Subotici i Novom Sadu.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend