Lokalne vesti

Projekti u najavi

U Požarevcu se najavljuje pretvaranje Tabačke čaršije u pešačku zonu, rekonstrukcija Gradskog parka i izrada novih trotoara u ulici Čede Vasovića. U Direkciji za izgradnju kažu da predstoji izrada projekata za ove investicije.

Direkcija će raspisati javne nabavke za izradu projekata, kaže direktor Miodrag Stojković i dodaje da je predvidjeno popločavanje Tabačke čaršije, staza u Gradskom parku i trotoara sa obe strane ulice Čede Vasovića.

On kaže da je namera da se što više ulica u gradu uredi na ovaj način.

„Prvo što je to tendencija kako u Srbiji, tako i u Evropi  da se javne površine popločavaju, naravno i da se obogate nekim drugim sadržajima, kao što su fontane, spomenici, zelene površine, ali i iz praktičnih razloga. Kada dodje do pucanja ili zamene instalacij, ploče se lako podižu i sklanjaju, instalacija se zameni i ploče se vrate u prvobitno stanje, tako da nemamo nikakvih posebnih troškova".

Nakon izrade projekata trebalo bi da bude poznato koliko će tačno vredeti pomenute investicije.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend