Lokalne vesti

Promenila se vremenska prognoza i dalje se očekuju obilne padavine

I dalje je na snazi upozorenje Republičkog hidrometerloškog zavoda na obilne padavine.

Ipak za Požarevac, u odnosu na jučerašnji dan, vremenska prognoza se promenila. Prema vremenskom portalu yr.no početak kiše se u gradu očekuje oko 18 časova dok se prestanak padavina najavljuje za sredu ujutro.

Prema meteoalarmu RHMZ-a za teritoriju Braničevskog okruga danas je na snazi žuti meteoalarm dok je će za utorak 14. maj biti proglašen narandžasti. Prema prognozi zavoda u utorak se očekuju padavine od 30 litara na kvadratnom metru u toku 12 sati. Takođe očekuju se lokalne pojave grmljavine.

Na reci Mlavi i dalje je na snazi žuti meteoalarm zbog mogućeg porasta vodostaja. Kako je navedeno na portalu Republičkog hidrometerološkog zavoda na Mlavi i Peku očekuju se umeren i veći porast vodostaja sa mogućnošću dostizanja i prevazilaženja upozoravajućih nivoa.  

Izmeren vodostaj na reci Mlavi kod Velikog Sela iznosi 87 cm što je manje za 8 cm u odnosu na jučerašnji dan. Vodostaj Velike Morave kod Ljubičevskog mosta iznosi – 241 cm što je 6 cm više u odnosu na jučerašnji dan.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend