Lokalne vesti

Prosveta, konkursi i potencijalni sukob interesa

Javnost u Požarevcu uzburkala je informacija prema kojoj je je firmi oca lokalnog člana gradskog veća u Požarevcu, Tomice Stojanovića Ministarstvo prosvete na tenderu odobrilo više od 3,8 miliona dinara. Sam Stojanović je negirao da postoji bilo kakav njegov uticaj na odlučivanje o novcu. U vezi ovog slučaja reagovale su i pojedine političke partije.

Informaciju o dodeli novca na konkursu  firmi „Konsultantski centar za obrazovanje , vaspitanje i sport“ objavio je dnevnik „Blic“, pozivajući se na izvor koji je upućen u čitav slučaj.

Ova firma osnovana je svega mesec dana pre nego što je Stojanović imenovan na funkciju člana gradskog veća u Požarevcu, a na koju je došao sa pozicije direktora osnovne škole u Bradarcu.

Za projekat „Učeničke zadruge u sistemu obrazovanja i vaspitanja – izazovi i mogućnosti“ ministarstvo je firmi Stojanovićevog oca, kako navodi list, odobrilo 3.816.000 dinara.

Boom 93 je danas kontaktirao Stojanovića koji nam je u kratkom razgovoru negirao bilo kakvu umešanost u odlučivanje komisije koja je odobravala novac. Takođe, Stojanović ističe da on nije radnik Školske uprave, već gradske uprave u Požarevcu koja nema veze sa Ministarstvom prosvete. O ostalim detaljima vezanim za ovaj slučaj od njega nismo mogli da dobijemo odgovore.

Blic je ranije preneo reakaciju čelnog čoveka Požarevca, Baneta Spasovića koji je rekao kako gradu navodi u vezi sa firmom oca Tomice Stojanovića nisu, niti su mogli da budu poznati.

Grad Požarevac nema nikakav poslovni odnos sa pomenutom firmom, kazao je on.

Od lokalnih političkih partija, u Požarevcu je reagovala Narodna stranka koja je iskazala sumnju da u vezi ovog slučaja postoji niz zloupotreba i navela da će podneti krivičnu prijavu republičkom tužilaštvu zbog koruptivnih dela.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend