Lokalne vesti

Prosvetari organizuju protest

Prestavnici sindikata u prosveti, čiji su članovi u štrajku već mesec i po dana, odlučili su da 25. marta 2011. godine organizuju protest u Beogradu.

"Prinuđeni smo na ovaj korak zbog toga što ministar prosvete odbija svaki razgovor sa sindikatima", kaže predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika u Požarevcu Miloš Mijatović. Na ovaj način biće iskazano nezadovoljstvo nerazumevanjem za probleme o kojima se radi od strane ministra, dodaje on.

"Po našem mišljenju, ministar prosvete je dužan da razgovara sa sindikatima sve dok se ne iznadje rešenje koje bi bilo u neku ruku prihvatljivo za obe strane. Da li će tu doći do nekog kompromisa ili ne to nije naše da odlučimo, ali je obaveza ministra da razgovara sa ljudima koji su u štrajku." kaže Mijatović.

Mijatović kaže da će sindikati nastaviti i dalje štrajk u zakonskom okviru od 30 minuta i navodi da je trenutno u Srbiji u štrajku oko 70.000 ljudi.

 

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend