Lokalne vesti

Prosvetni radnici obeležavaju svoj dan, povelja ministru Šarčeviću

Svečanom akademijom u gradskom zdanju obeležen je 8. novembar, Dan prosvetnih radnika. Ovim povodom ministru prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Mladenu Šarčeviću, uručena je povelja za doprinos razvoju zadrugarstva u školama u Požarevcu.

Ministar Šarčević rekao da je u budžetu postoji novac za računarske kabinete, ne samo za starije osnovce i srednjoškolce, već i za mlađe osnovce, budući da ovo postaje jedan od osnovnih programa u školama, ali se dotakao i pitaja ulaganja i najavio dodatna ulaganja kako iz budžeta tako i od strane lokalnih samouprava.

Gradonačelnik Bane Spasović kaže da je tokom protekle tri godine u osnovne i srednje škole na teritoriji grada uložena 1,8 milijarde dinara.

„Sredstvima Republike dobili smo fasadu škole u Kličevcu, Lučici, Požarevačkoj gimnaziji, kao i uređenje dvorišta u školi „Kralj Aleksandar I“, a nakon toga čeka nas kapitalna rekonstrukcija škole „Dositej Obradović“ vrednosti 280 miliona dinara“, istakao je Spasović.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend