Lokalne vesti

Prvi defile najmlađih osnovaca

Manifestacija "Defile đaka prvaka" održana je na Trgu oslobođenja, sa ciljem da se đacima koji su ove godine pošli u prvi razred poželi dobrodošlica.

Nakon defilea đaka prvaka osnovnih škola kroz Tabačku čaršiju, na Trgu oslobođenja stariji osnovci su pripremili program namenjen mlađim drugovima.

Kako je istakao gradonačelnik Bane Spasović, u poslednje tri godine lokalna samouprava je za prosvetu izdvojila oko 1,8 milijardi dinara.

„Učitelji i učiteljice, imate jedan od najlepših poslova na svetu jer radite sa decom, ali i najveću moguću odgovornost. Đački dani su prvi korak u svet odraslih“, istakao je Spasović.

Nataša Nikolić Gajić, predsednica Društva učitelja Požarevca je rekla da ove godine ovo društvo slavi 35 godina postojanja i da su oni za učitelje prvog razreda obezbedili učiteljske sveske.

Nakon programa na Trgu oslobođenja, gradonačelnik i članovi gradskog veća su prvacima podelili pakete, u kojima su se našle sveske, pribor, bojice i lenjiri. Ove godine grad je za ovu namenu izdvojio 833,3 hiljade dinara, što je za oko 135.000 dinara više nego prošle godine.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend