Lokalne vesti

Prvi krug: Najbolji u „mačevanju“ Nina Plavšić i Bogdan Trifunović

Pobednici u igri rečima “Mačevanje rečima” su Nina Plavšić i Bogdan Trifunović, učenici osnovne škole “Dositej Obradović”.

Na  takmičenju “Mačevanje rečima” koje organizuje Narodna biblioteka Požarevac izabrani su  “Dama od reči” i “Vitez od reči”. Najbolji u igri rečima bili su Nina Plavšić i Bogdan Trifunović, učenici osnovne škole “Dositej Obradović”. Oni će se boriti za titulu grada Požarevca na finalnom turniru, 1. juna.

Takmičenje se održava svakog četvrtka u Sali biblioteke do 10. maja, a 1. juna sledi finale kada će glasanjem i bodovanjem biti izabrani Vitez od reči i Gospa od reči, koji će dobiti vredne poklone.

U ovoj igri rečima učestvuju svi učenici osnovnih škola sa teritorije Grada Požarevca. U prvom krugu takmičili su se učenici od drugog do sedmog razreda osnovne škole „Dositej Obradović“.

U sledećem takmičenju nastupaju učenici osnovne pkole „Kralj Aleksandar I“. Takmičenje je u četvrtak, 26. aprila u 13 sati.

Traženjem pravog značenja reči i njihovom upotrebom u što maštovitijoj rečenici vrši se eliminacija kandidata. Na samom kraju, ostaju takmičari sa poznavanjem najvećeg broja reči koje su usvojili čitanjem knjiga.

Projektom „Mačevanje rečima“  deca kroz igru i takmičenje bogate svoj rečnik i uče da vole knjigu i poštuju kulturu govora. Osmislile su ga bibliotekarke, Slavica Vučinić i Aleksandra Milenković.  Poster za ovaj neobičan turnir prihvaćen je za učešće na 83. IFLA Konferenciji, održanoj u Vroclavu prošle godine.

 

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend