Lokalne vesti

Pukotine na zgradi nekadašnje kafane “Bulevar”

Na zgradi nekadašnje kafane Bulevar u Požarevcu u koju je prošle godine useljena komunalna policija pojavile su se naprsline. Zgrada sleže o čemu svedoče dve pukotine koje su se pojavile u podrumskom delu objekta koji nije renoviran.

Kako Boom 93 nezvanično saznaje, gradske inspekcijske službe rešenjem su prošlog četvrtka naložile  otklanjanje nedostataka na objektu u roku od 60 dana.

Zgrada je počela da se renovira u maju 2011.godine sa namerom da se u prostorije usele komunalna policija i inspekcijske službe grada.

Posao je javnom nabavkom Direkcije za izgradnju u vrednosti od 12 miliona dinara dodeljen preduzeću Partenon  iz Požarevca. Ugovorena vrednost radova iznosila je 9.844.000 dinara.

Međutim,  u toku radova na adaptaciji, naručilac Direkcija za izgradnju izmenila je projekat, a izvođaču su plaćeni radovi koji nisu ugovoreni u postupku javne nabavke u iznosu od 2.219.000 dinara.

Na taj način je prema izveštaju državnog revizora za 2011.godinu prekršen Zakon o budžetskom sistemu i Zakon o javnim nabavkama.

Prvobitnim projektom u zgradi nisu bile predviđene spratne kancelarijske prostorije. Izmenom projekta izvršeno je nadziđivanje, nakon čega je dobijen dodatni upotrebljiv prostor u potkrovlju.

Tokom avgusta prošle godine gradski funkcioneri obišli su objekat. Nedugo zatim komunalna policija počela je da koristi deo prostorija u prizemlju, ali inspekcijske službe do danas nisu useljene.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend