Lokalne vesti

Rad sa talentovanim učenicima

Regionalni centar za talente ove godine je upisao je 140 novih polaznika iz osnovnih i srednjih škola u Braničevskom i Podunavskom okrugu koje priprema za takmičenja i smotre.

Centar priprema i oko 100 učenika koji su ranije položili testove i dokazali nadarenost za određene predmete.

Direktor Centra Slavko Despotović  kaže da se centar finansira uz pomoć lokalnih samouprava i ministarstva, ali da su uslovi rada otežani, pre svega zbog ograničenih sredstava i loših saobraćajnih veza izmedju gradova i opština u regionu.

Jedini trošak koji plaćaju polaznici centra je prevoz, kaže Despotović i dodaje da u tom pogledu pojedine škole izlaze u susret ili se roditelji đaka samostalno organizuju.

Despotović ocenjuje da je za talentovane ucenike skolovanje danas u Srbiji skupo i da bi država pored stipendija za đake koji su već pokazali rezultate trebalo da osmisli nove načine na koji će podsticati talenentovane učenike.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend