Lokalne vesti

Radionice o nasilju u dve škole

Regionalne građanska unija iz Požarevca sprovela je u prethodnom periodu niz radionica sa temom „Sprečavanje nasilja nad decom“ u dve osnovne škole, „Sveti Sava“ iz Požarevca i „Sveti vladika Nikolaj“ iz Bradarca.

U ovim školama aktivnosti na radionicama su sprovedene od septembra do decembra ove godine u grupama učenika petog, šestog i osmog razreda.

Kroz radionice su učenike vodila po dva nastavnika iz pomenutih obrazovnih ustanova.

Učenici su upoznati sa vrstama i nivoima nasilja, a objašnjeni su im i pojmovi nasilnika i žrtve.

Njima je emitovan, kratkometražni film koji se bavi ovim problemom, a kroz karakteristične primere i lična iskustva, bili su u prilici da aktivno učestvuju u diskusiji koja je vođena.

Radionice su sprovedene u okviru projekta „Borba protiv vršnjačkog nasilja – Poslušaj moj glas“ koji je realizovan uz finansijsku podršku Grada Požarevca kroz program sufinansiranja programa nevladinih organizacija i udruženja u 2018.godini.  

Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend