Lokalne vesti

Radnici „Želvoza“ blokirali grad

Nezadovoljni radnici Želvoza tačno u podne zauzeli su tri centralne raskrsnice u Smederevu.

Pošto im se ni danas niko nije obratio, kako su i najavili, oni su blokirali ukrštanje puta za Kovin sa onim za Železaru kod Zelene pijace, raskrsnicu Karađorđeve i Ulice Kneza Mihajla i skver kod zgrade Zadužbine.

Saobraćaj u centru Smedereva je praktično paralisan.

Štrajkači kažu da je ovo samo prvi deo najavljene radikalizacije protesta s obzirom na to da od prošle srede u opsadi drže zgradu Gradske skupštine, a da ni do danas nisu dobili nikakav odgovor iz Vlade ili Ministarstva privrede na njihove zahteve za isplatu otpremnina, zaostalih zarada, overu zdravstvenih knjižica i povezivanje radnog staža.

“Ako ni tokom današnjeg dana ne bude reakcije nadležnih, radnici će sutra započeti štrajk gladju”, rekao je Boom93 Saša Milovanović, predsednik Sindikalno radničkog pokreta “Želvoza“.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend