Lokalne vesti

Radovi na Čačalici

U Memorijalnom spomen-parku na Čačalici u toku je obnova i rekonstrukcija spomenika.

Spomenici se obnavljaju na osnovu inicijative Braničevskog upravnog okruga i projekta koji je uradio Regionalni zavod za zaštitu spomenika kulture u Smederevu. Vrednost radova iznosi 7 miliona dinara, a finansiralo je Ministarsvo rada i socijalne politike.

Kao što je i predviđeno, radovi su pri kraju, a u planu su i finalni radovi, kao što je vraćanje zelenih površina u prvobitno stanje, sa ciljem da izgled bude bolji nego pre početka izvođenja radova.


"Moramo da negujemo borbu protiv fašizma, jer i danas u svetu ima puno fašističkih ideja i mi se moramo boriti protiv toga, a ovo je jedan od nacina", rekao je Goran Petrović, načelnik Braničevskog upravnog odbora.

Početkom jula očekuje se svečana primopredaja spomenika gradu Požarevcu na dalju upotrebu.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend