Lokalne vesti

Ramsku tvrđavu obišlo preko 5.000 posetilaca

Rekonstruisanu Ramsku tvrđavu od otvaranja u avgustu do novembra posetilo je preko 5.000 posetilaca, rekao je za Boom 93, Dragan Jacanović, ispred Narodnog muzeja Požarevac.

Radovi na arheološkim iskopavanjima, restauraciji i obnovi Ramske tvrđave završeni su 1. avgusta. Poslove je finansirala Vlada Republike Turske preko njihove agencije za kulturnu saradnju Tika, a u saradnji sa  Ministarstvom kulture i turizma naše zemlje i uz logističku pomoć opštine Veliko Gradište, mesne zajednice Ram, Zavoda za zaštitu kulturnih spomenika i Narodnog muzeja Požarevac.

„Za dve godine rada uspeli smo da arheološki istražimo kompletnu tvrđavu, iskopano je oko 3.000 kubnih metara zemlje iz tvrđave, došli smo do izuzetno značajnih rezultata i od jedne ruinirane tvrđave napravili dragulj turizma, istorije i kulture, jer selo Ram i Ramska tvrđava, ali i drugi spomenici kulture koji se nalaze u njegovom ataru obavezuju nas da nastavimo u ovom poslu i verujem da ćemo u narednom periodu turistima i svim zainteresovanima pokazati šta je ovaj deo Srbije od praistorije do danas bio i značio za kulturu i istoriju“, rekao je Jacanović.

Danas je u Narodnom muzeju u Požarevcu održano predavanje „Ramska tvrđava – nekad i sad“, a cilj predavanja je da se promovišu rezultati trogodišnjeg rada i sama tvrđava.

Prema rečima Jacanovića cilj je podstaći ljude da posete ovo mesto, a podatak od preko 5.000 posetilaca za tri meseca daje nadu da su na dobrom putu.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend