Lokalne vesti

Rasim Ljajić posetio spomen kompleks “Čačalica”

Održano je komemorativno okupljanje u okviru spomen kompleksa Čačalica, koje je posvećeno uspomeni na veliki broj civila stradalih tokom Drugog svetskog rata, kao i na borce pobedničke jugoslovenske i Crvene armije, poginule u borbama za oslobađanje Požarevca 1944.godine.

Komemoraciji prisustvao je ministar rada i socijalne politike, Rasim Ljajić koji je izjavio da prošlost ne možemo promeniti, ali možemo i moramo uticati da naša zajednička sadašnjost i budućnost prerastu u istorijski iskorak u pravcu skupštinskog unapređenja, političkih i drugih prilika na području Balkana.

"Ovo mesto je simbol naše borbe protiv fašizma, simbol večnog sećanja na sve one koji su izgubili svoje živote u periodu rata, ali i simbol mira koji želimo" izjavio je Goran Petrović, načelnik Braničevskog upravnog okruga.

Ovom prilikom položeni su venci i odana počast svim stradalima.

Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend