Lokalne vesti

Raspisan javni poziv za nezaposlene romske nacionalnosti

Nacionalna služba za zapošljavanje raspisala je javne pozive za dodelu subvencija za samozapošljavanje osoba romske nacionalnosti u 2012. godini.

Subvencija za samozapošljavanje dodeljuje se bespovratno nezaposlenom licu u iznosu od 160.000 dinara radi osnivanja radnje, zadruge ili nekog drugog oblika preduzetništva.

Subvencija poslodavcima za otvaranje novih radnih mesta odobrava se u jednokratnom iznosu, bespovratno, a visina subvencije odobrava se u zavisnosti od razvijenosti opštine.

Ukoliko poslodavac zaposli osobu romske nacionalnosti u najnerazvijenoj opštini može dobiti od 300 do 400 hiljada dinara po radnom mestu u zavisnosti koliko lica zapošljava, 200.000 po radnom mestu za treću grupu razvijenosti, kao i 100.000 dinara za opštine u prvoj i drugoj grupi.

Sve informacije mogu se dobiti u svakoj filijali Nacionalne službe za zapošljavanje, kao i na internet prezentaciji.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend