Lokalne vesti

Raspisan konkurs „Slobodan Stojanović“

Narodna biblioteka "Ilija M. Petrović" u Požarevcu raspisala je treći nagradni konkurs za najbolju neobjavljenu dramu, ustanovljen u čast Slobodana Stojanovića.

Prethodna dva konkursa su bila veoma uspešna I rezultirali su objavljivanjem dve nagradjene drame, kaže direktor Biblioteke Beba Stanković.

"Prošle i pretprošle godine odziv je bio odličan. Prvi poziv 2009. doneo nam je 25 radova, a na drugi konkurs prosle godine stigla su 33 rada. Bio je to zapažen konkurs, i kvalitetom i kvantitetom, po rečima članova žirija, u kome su Miomir Petrović, dramaturg i pisac, Radomir Putnik, dramaturg, inače lični prijatelj i saradnik pokojnog Slobodana Stojanovića, i Gojko Božović, pesnik i predstavnik izdavačke kuće Arhipelag." kaže Stanković.

Učećše na konkursu, koji je otvoren tri meseca, je anonimno, a ime dobitnika nagrade biće poznato početkom juna. Pisac najbolje drame na konkursu biće nagradjen novčanim iznosom, plaketom sa likom Slobodana Stojanovića I objavljivanjem drame.

 

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend