Lokalne vesti

Raspisan konkurs za dodelu subvencija u turizmu

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije raspisalo je javni konkurs za dodelu subvencija za finansiranje projekata razvoja turizma u 2020. godini, piše "Politika".

Ove godine će biti izdvojeno 875 miliona dinara za projekte u turizmu, od čega 750 miliona dinara za turističku infrastrukturu.
Кako za „Politiku“ kaže Miroslav Кnežević, državni sekretar u Ministarstvu trgovine, jedan konkurs je namenjen za projekte turističke infrastrukture, za koje se može konkurisati do 30. juna, a drugi koji se odnosi na promociju, edukaciju i treninge u turizmu, otvoren je do 31. marta.

Prvi konkurs je inače usmeren na lokalne uprave i turističke organizacije koje mogu da konkurišu sa različitim turističkim sadržajima.
Кnežević ističe da država svake godine učestvuje u finansiranju ovih projekata u turizmu. Na primer, prošle godine subvencionisali su sadržaje u Vrnjačkoj Banji, na Zlatiboru, u Sokobanji.

„Mnogo sadržaja poput parkova, pešačkih, biciklističkih i staza zdravlja, vidikovaca, finansira na ovaj način i država. Tako se, između ostalog, stimuliše razvoj, a privatni sektor, sa druge strane, ulaže u smeštajne kapacitete, kako bi se zaokružila i upotpunila turistička ponuda, kaže Кnežević.

Кako je navedeno na sajtu Ministarstva trgovine, prilikom dodele ovih sredstava poštovaće se kriterijumi koji se odnose na stepen usklađenosti projekata sa Strategijom razvoja turizma Srbije, razvojem prioritetnih turističkih proizvoda, turističkih prostora, kao i na adekvatno upravljanje turističkim resursima i razvojnim procesima u turizmu.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend