Lokalne vesti

Raspodela budžetskih sredstava za NVO i udruženja

Novac koji je gradska uprava u Požarevcu preko konkursa opredelila za NVO sektor je raspodeljen, a pojedine organizacije izrazile su rezervu prema kriterijumima kojima je raspoređeno tri miliona dinara. Gradonačelnik kaže da u gradskom veću nije bilo primedbi na predlog koji je podnela komisija.

Odlukom gradskog veća iz budžeta će se finansirati 27 projekata, a 35 je odbijeno zbog nedostatka sredstava.

Pojedinim organizacijama u raspodeli je odobreno nekoliko projekata, dok je, recimo, požarevački JAZAS prvi put ostao bez sredstava u raspodeli.

Zoran Jović iz ove organizacije kaže da nije jasno zbog čega nije bilo novca za projekte koje je podneo JAZAS. Drugi je problem što se u raspodeli nije u dovoljnoj meri vodilo računa o aktivnostima koje su predviđene akcionim planom za mlade.

Gradonačelnik Miodrag Milosavljević kaže da u gradskom veću nije bilo primedbi na predlog komisije i da nije bilo potrebe da se podrobnije razmatraju projekti predloženi za finansiranje.

Komisiju koja je gradskom veću podnela predlog raspodele sredstava činili su Jasmina Nikolić koja je i direktor Istorijskog arhiva, Viloeta Tomić koja obavlja i funkciju zamenika predsednika skupštine grada, dva člana gradskog veća Tomislav Petrov i Vojislav Stojićević i radnik gradske uprave Nebojša Trajković.

Na konferenciji za novinare Jasmina Nikolić je rekla da su predloženi programi koji su od interesa za grad i region, prema utvrđenim kriterijumima zadatih odlukom Gradskog veća o namenskom utrošku sredstava.

Gradonačelnik Milosavljević je radiju Boom 93 rekao i da nevladine organizacije u Požarevcu mogu da računaju na dodatna sredstva iz budžetske rezerve ukoliko podnesu kvalitetne projekte.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend