Lokalne vesti

Raspodela budžetskih sredstava za NVO

Gradsko veće u Požarevcu usvojilo je program raspodele sredstava za NVO i udruženja. 2,7 miliona dinara opredeljeno je za 28 projekata. Ostalo je nerasporedjeno oko 300 hiljada dinara.

35 projekata nije odobreno jer, prema obrazloženju nije bilo dovoljno raspoloživih sredstava da se podrže, dok su 10 podnetih zahteva prijave bile neispravne.

Na najviše sredstava može da računa Savez izviđača opštine Požarevac. 431.600 dinara odobreno je za projekat izviđačke škole u prirodi.

Omladinskom savetu odobreno je 200.000 dinara za Majsku gitarijadu na Moravskoj laguni.

NVO „Sirotan"  dobija 175.000 dinara za nabavku sredstava i namirnica za ličnu higijenu u projektu poboljšanja položaja osoba sa invaliditetom.

Po 150 hiljada iz budžeta pripašće udruženjima za dve likovne kolonije. Jednu organizuje udruženje „Most za Braničevski okrug", a drugu Udruženje likovnih stvaralaca „Milena Pavlović Barili".

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend