Lokalne vesti

Rekonstrukcija pruge Požarevac – Beograd gotova do avgusta ?

U okviru modernizacije pruge Jajinci – Mala Кrsna, u proteklih nešto manje od devet meseci, završena je ukupno trećina posla.

Radovi na gradilištu 7. februara intenzivno su se odvijali. U toku je bila rekonstrukcija prva četiri i obilaznog devetog koloseka u železničkoj stanici Mala Кrsna, zatim radovi na deonici između železničkih stanica Vodanj i Umčari, kao i na delu pruge između Male Ivanče i tunela Lipe.

Takođe, aktuelnim radovima obuhvaćena je i rekonstrukcija objekata koji su među najtežim i najvećim na ovom delu pruge. Radi se sanacija tunela „Lipe“, koji je pre početka radova bio u lošem stanju, zbog čega su vozovi saobraćali brzinom od svega 10 do 20 kilometara na sat.  Počela je i rekonstrukcija dva propusta i dva mosta, za koje se trenutno uređuju  pristupni putevi i organizuju gradilišta za izradu mostovskih konstrukcija.Paralelno sa radovima na rekonstrukciji pruge, u toku su i elektrotehnički radovi i postavljanje kablova, ali i raščišćavanje terena.

„Infrastruktura železnice Srbije“ rekonstrukciju pruge Jajinci – Mala Кrsna i železničke stanice Mala Кrsna, na međunarodnom železničkom Кoridoru 10 kroz Srbiju, počela je 15. maja 2019. godine. Radovima je predviđena rekonstrukcija ukupno 68,8 kilometara koloseka i elektrotehničkih postrojenja. Rekonstrukcijom ove pruge obuhvaćena je zamena šina, pragova i kontaktne mreže, kao i ugradnja optičkog kabla, dok je u železničkoj stanici Mala Кrsna predviđena i zamena svih skretnica na kolosecima.

Stepen izvedenih radova na donjem stroju iznosi oko 40 odsto, a stepen nabavke materijala za ovaj projekat oko 70 odsto.

Rekonstrukcijom pruge brzina vozova između Jajinaca i Male Кrsne biće podignuta na projektovani nivo do 120 km/sat. Brzina vozova na većem delu ove pruge bila je oko 50 kilometara na sat.

Predviđeni rok za završetak radova je 450 dana, odnosno avgust 2020. godine.

Više informacija možete pročitati OVDE.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend