Lokalne vesti

Rešenje za opstanak i razvoj zadruga

Zadružni savez Požarevca pozvao je na sednici Skupštine direktore zadruga da traže rešenja za opstanak, a kasnije i razvoj zadruga, u susret donošenju Zakona o zadrugama, koje se najavljuje za prvu polovinu sledeće godine, kaže predsednik saveza Bogdan Živanović.

Istovremeno je od lokalne samouprave zatraženo da se bar jednom godišnje razmatra pitanje ruralnog razvoja jer je zadruga jedan od glavnih oslonaca razvoja sela, dodaje Živanović. "Nasa inicijativa je da se na nivou opština, odnosno gradova bar jednom godišnje razmatra pitanje ruralnog razvoja i mesta zemljoradničkih zadruga u ruralnom razvoju. Zadruga je jedan od ekonomskih oslonaca razvoja sela, bila, ponegde je sada, a mogla bi da bude svuda. Od lokalnih samouprava tražili smo da podrže naše posebne programe, koji se tiču agrarne edukacije i pomoći zadrugama u komercijalnom posredovanju, pomoći u osnivanju novih zadruga i afiramciji zadrugarstva."

Živanović kaže da Zadružni savez traži od Vlade Srbije, odnosno ministarstva poljoprivrede da preuzme odgovornost za sudbinu zadrugarstva, pre svega formiranjem posebnog sektora koji bi brinuo o ovim udruženjima, omogućavao zadrugarima pomoć i edukaciju u sprovodjenju politike zadrugarstva.

 

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend