Lokalne vesti

“Ruske šare“ u Požarevcu

Požarevljani će imati priliku da u četvrtak 14.marta prisustvuju koncertu koji će održati ansambli iz Rusije u Centru za kulturu sa početkom od 20h.

Ansambl ’’Ruske šare’’ iz Moskve i ’’Uskrsnuće’’ iz Lipecka predstaviće se požarevačkoj publici, a osim njih manifestaciji će se pridružiti i Baletski studio “Amadeus“ kao i gradski ansambl narodnih pesama i igara Centra za kulturu Požarevac.

Osim u Požarevcu ruski ansambl nastupa i u još nekoliko gradova u Srbiji. Zahvaljujući projektu ’’Ruska kultura u Srbiji’’ , Udruženju srpko-ruskih veza i upravi grada Požarevca, sugrađani imaju mogućnost da se upoznaju sa ruskom kulturom i običajima, istakao je zamenik Skupštine grada Milić Jovanović.

Svetovni ruski praznik pod imenom ’’Maslenica’’ obeležava se poslednje nedelje pred veliki post i svake godine se obeležava pod drugim datumom, a ove godine je to od 11-17.marta . Tim povodom je napravljena ruska turneja kazao je urednik programa Centra za kulturu Dragi Ivić.

Ulaz na koncert je slobodan. 

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend