Lokalne vesti

Sahrana Markovićeve u Požarevcu po verskim običajima

Mirjana Marković, supruga nekadašnjeg haškog optuženika i bivšeg predsednika Srbije i SRJ Slobodana Miloševića biće sahranjena po pravoslavnom običaju u Požarevcu, a opelo će služiti sveštenstvo Braničevske eparhije, prenosi Blic.

Ovu vest najpre je objavio Vojislav Šešelj na svom tviter nalogu, navodeći „da ga je Marko Milošević već ovlastio da lično ugovori verski obred sa nadležnim sveštenicima SPC“.

Potom je Dragoljub Kočović, potpredsednik udruženja „Sloboda“ potvdio da će po polaganju urne zaista biti služeno opelo.

Urnu će iz Moskve, prema navodima „Novosti“, iz Moskve u Beograd, a potom u Požarevac doneti porodični prijatelj Dragomir Karić.

Kremacija posmrtnih ostataka Mirjane Marković obavljena je danasu dvorani za pogrebne ceremonije bolnice Federalne službe bezbednosti, gde je pre 5 dana umrla.

Dragomir Karić će na beogradski aerodrom sleteti u 19 časova redovnim letom iz Moskve. Potom će urnu predati Udruženju „Sloboda“ i ona će u petak uveče biti smeštena u porodičnoj kući Milošovića u Požarevcu.

Pepeo neće biti deljen na tri dela, kako se prethodnih dana spekulisalo u pojednim medijima, javila je BK televizija.

Sahrana Mire Marković je u subotu u 15 časova. Nakon polaganja urne ispod lipe u dvorištu u kojem počiva i njen suprug, sveštenstvo SPC Eparhije braničevske će služiti opelo, koje po ovlaščenju članova porodice organizuje Vojislav Šešelj.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend