Lokalne vesti

Sajam obrazovanja u Centru za kulturu

U Centru za kulturu danas se održava sajam obrazovanja za učenike završnih razreda osnovnih škola, a organizuju ga osnovne škole „Vuk Karadžić“ i „Dositej Obradović“.

Kako je istakao Vladan Vidojević, direktor OŠ „Vuk Karadžić“, cilj sajma je da srednje škole predstave svoje programe i smerove, a da se učenici završnih razreda osnovnih škola informišu kako bi odabrali zanimanja koja im najviše odgovaraju.

Ivana Joksimović, direktorka OŠ „Dositej Obradović“ je rekla da je ovaj sajam ustvari kruna programa profesionalne orijentacije koji se realizuje u osnovnim školama.

„Program profesionalne orijentacije obuhvata petofazni model i već osam godina se on realizuje sa učenicima osmog razreda. On obuhvata prvu fazu, koja obuhvata samospoznaju gde se učenici upoznaju sa svojim saznanjima, osobinama ličnosti i ona je veoma važna za sve sledeće faze. U drugoj fazi učenici se upoznaju sa vrstama zanimanja, u trećoj se upoznaju sa mrežom škola u našem okrugu, dok u četvrta faza obuhvata rad u radionicama i posetu firmama gde se upoznaju sa određenim zanimanjima. U petoj fazi se pripremaju za završni ispit“, rekla je Joksimović.

Sajam traje do 14 časova.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend