Lokalne vesti

Sajam zapošljavanja u sredu u Požarevcu

Nacionalna služba za zapošljavanje, filijala Požarevac, organizuje Sajam zapošljavanja, u sredu 29. maja u holu Centra za kulturu sa početkom od 10 časova. Sajam se organizuje za poslodavce i nezaposlena lica sa teritorije grada Požarevca, gradske opštine Kostolac i opština Žabari i Malo Crniće.

Na sajmu će učestvovati 26 poslodavaca koji su iskazali potrebe za 145 radnih mesta, od čega je 12 radnih mesta predviđeno za osobe sa invaliditetom.

Kako je istakla Sonja Mirić Mladenović, poslodavci su iskazali potrebu za zapošljavanjem lica različitih obrazovnih profila svih stepena obrazovanja.

„Najviše je iskazana potreba za zapošljavanjem osoba sa zanimanjem vozač, 21 izvršilac, prodavac u maloprodaji i na terenu 18, bankarski tehničar 10, pomoćni građevinski radnik 10, stolar 6 i pekar 5 izvršilaca“, rekla je Mirić Mladenović.

Takođe, iskazana je potreba i za drugim zanimanjima, frizer, građevinski tehničar, mašinski tehničar, elektrotehničar, turistički i veterinarski tehničar, bravar, zavarivač, vulkanizer, šivač, tapetar, kuvar, konobar, pica majstor, automehaničar, diplomirani ekonomista, doktor veterinarske medicine i kako je istakla Mirić Mladenović, jedno karakteristično zanimanje, prevodilac za srpski znakovni jezik.

Za ovaj sajam u Požarevcu je ciljano pozvano oko 900 nezaposlenih lica sa evidencije Filijale za zapošljavanje u Požarevcu i iz opština koje učestvuju na Sajmu.

Ovakve sajamske manifestacije su otvorenog tipa.             

„Pored ciljano pozvanih lica, a ciljano pozivamo lica koja imaju obrazovne profile koji se traže ili imaju radnog iskustva u tim zanimanjima, našu manifestaciju mogu da posete i ona lica koja nisu na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, kao i lica koja su u radnom odnosu, a traže promenu zaposlenja“, navela je Mirić Mladenović.

Sajmovi zapošljavanja su mera aktivne politike zapošljavanja i omogućavaju da se skrati vreme pozrebno za pronalaženje radnika od strane poslodavaca ili stupanja u odnose sa poslodavcima od strane onih koji traže posao.

Sajam se otvara u 10 i traje do 13 časova.

Pored ovog sajma, ove godine je održan sajam u Velikom Gradištu, za poslodavce i nezaposlena lica sa teritorije Velikog Gradišta i Golupca.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend