Lokalne vesti

“Salatara” izložena u Požarevcu

U svečanom salonu gradske uprave u Požarevcu danas i sutra izložen je trofej osvajača Dejvis kupa, popularna “Salatara”. Građani će moći da vide trofej od 8 do 20 časova.

Reč je o jednom od najstarijih, najlepših i najtežih pehara na svetu. Trofej je težak preko 100 kilograma i viši od metra.

Napravljen je 1888.godine. To je učinila grupa studenata Harvarda na čijem je čelu bio Dvajt Dejvis. U početku je bio samo 33 centimetara visok. Dodavanjem imena pobednika Dejvis kupa trofej je narastao na 110 centimetara visine i 105 kilograma težine.

Posetioci mogu da vide pehar i da se slikaju ispred njega, ali ne smeju da ga dodiruju. Ulazak u svečani salon na spratu zgrade Načelstva gde je trofej izložen, ne naplaćuje se.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend